© Istock

Så sunt er løping egentlig for knærne

Løping ødelegger knærne er en vanlig antakelse. Men nå peker ny forskning på at det kanskje er helt motsatt.

11. juli 2018 av Lasse Lyhne

Det er en veletablert antakelse at løping er hardt for knærne. Nå blir den forestillingen utfordret. I en studie som ble publisert i onlinetidsskriftet Arthritis Care & Research undersøkte forskerne 2637 eldre mennesker med en gjennomsnittsalder på 64, og de fant ut at de som på et eller annet tidspunkt av livet hadde drevet med løping, hadde færre knesmerter enn de som aldri hadde løpt. Forskerne delte inn løperne i tre grupper, avhengig av hvor mye de hadde løpt. Til forskernes store overraskelse, fant de ut at de som hadde løpt mest, var de med færrest knesmerter. De som aldri hadde løpt, hadde flest problemer med knærne.

Den gruppen som hadde aller færrest knesmerter, var dem som fortsatt løp. Grunnen til at de fortsatt løp, kan jo også være at de ikke sliter med dårlige knær.

Så mange hadde knesmerter

Aldri løpt: 41,1prosent. Løpt litt: 34,9 prosent. Løbt moderat: 39,2 prosent. Løbt mye: 31,3 prosent. Løper fortsatt: 21,1 prosent.

Aktiv Trening anbefaler: T-skjorte og shorts

Nå kan du få et lekkert treningssett med shorts og t-skjorte til en helt fantastisk pris. Setter er av høy kvalitet og egner seg superbra til en god løpetur eller en økt på treningssenteret. Den geniale hybridshortsen har innebygget tights, noe som gir en fin passform samtidig som du kan nyte den luftige følelsen fra den klassiske splittshortsen. T-skjorta er laget av et lett og behagelig materiale, og baksiden er perforert med mange små, fine hull som gir en fantastisk utlufting når du trener.

Akkurat nå kan du få hele settet med shorts og t-skjorte for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon. I alt 149 kr.) Du sparer 669 kr. Sammen med settet får du også 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som er fullt av motiverende tips, gode råd til treningen og kostholdsråd fra våre eksperter. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: