Se de beste hundene å løpe med

Løper du kort, 10 km eller halvmaraton? Se her hvilke hunder som er best å trene med.

1. januar 2010 av Christian Thestrup

Hunder er kanskje de perfekte løpepartnere. De er hyggelig selskap, snakker lite og løper ikke fra deg fordi de skal sette ny personlig rekord på Runkeeper eller Endomondo. Tvert imot er de gode til å holde ditt tempo, og så blir du sikkert sliten før dem.

I hvert fall hvis du velger riktige rase. Derfor har Bryan Bailey, forfatter av boken "Embracing the Wild in the Your Dog" valgt ut en rekke hunder som egner seg spesielt godt til å være med på korte, mellomlange og lange treningsturer. Det finnes selvfølgelig mange flere, men vi ble nødt til å stoppe et sted.

Før du finner fram hundebåndet og legger ut på langtur, så vær sikker på at hunden din også er klar. Selv en hyrdehund trenger noen turer på å komme i form hvis den har tilbrakt det meste av livet i en kurv foran peisen.

Husk også å følge med på om hunden din ser glad ut, eller om den kanskje har problemer med hofter, ledd, poter eller lignende. Legg også merke til om pusten endrer seg markant underveis, for da har den kanskje bruk for vann, skygge eller en pause.

Se Bryan Baileys liste her:

Best til korte turer Basset-hunder Dachs Mops Boxer Terrier Greyhound

10 kilometer Labrador Schæfer Border Collie Kveghunder Golden Retriever

Halvmaraton Korthåret vorsteh Sibirsk husky Ungarsk vizsla Rhodesian ridgeback Weimaranere Engelsk setter

God tur!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: