mann løper i snø

Seks gode grunner til å løpe om vinteren

I de kalde vintermånedene kan det være vanskelig å finne motivasjon til å løpe. Meld deg på et vinterløp - det er mange gevinster å hente!

7. februar 2021 av Jesper U. Larsen

1. Motivasjon

Motivasjonen til å trene øker når du har et mål. Ligger det en konkurranse og venter på deg, er du mindre tilbøyelig til å la deg stoppe av dårlig vær og andre unnskyldninger.

2. Løpeform

Fordi du trener målrettet og kontinuerlig, kommer du ut av vinteren i enda bedre løpeform. Samtidig utgjør konkurransen i seg selv en fremragende treningsøkt.

3. Energi

Mosjon er et viktig våpen mot det dalende energinivået mange av oss opplever i de mørke månedene. Løpet og treningen gir deg større fysisk og mentalt overskudd.

Vil du løpe raskere – og lenger? Da bør du prøve terskeltrening. Les alt om hvordan du gjør det her.

4. Fellesskap

Vi er generelt mindre sosiale om vinteren. Overtal vennene dine til å melde dere på et løp sammen – så er det en anledning til å møtes, både til trening og på selve løpsdagen.

5. Opplevelser

Det er alltid morsomt å delta i et løp når stemningen er på topp og adrenalinet pumper i kroppen. Velger du f.eks. et terrengløp, får du en annerledes naturopplevelse.

6. Råstyrke

Mentalt gir det hår på brystet å få løpt selv om været er elendig. Og under selve løpet presser du deg mer enn du er vant til – og trener dermed evnen til å tyne deg selv.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: