Mann løper i terrenget
Har du vurdert terrengløping?

Denne formen for løping har mange fordeler du vil få glede av. 

© iStock

Sju fordeler ved å løpe i terrenget

Det er mange fordeler ved å løpe i terrenget. Har du en god rute og et par gode terrengsko, er det bare å komme deg ut i naturen.

16. april 2021 av Lasse Lyhne

1. Bedre stabilitet. Det ujevne underlaget stiller krav til alle de stabiliserende musklene i ankler, knær og hofter. Det gir sterkere, stivere og mer stabile ledd, og det hjelper løpestilen og reduserer skaderisikoen.


2. Kraft i beina. I skogen er ikke bakkene jevnet ut som på veiene i byen, og de skarpe stigningene styrker musklene i bakside lår, rumpe og legger. Det gir på sikt mer spenstige løpesteg.


3. Økt styrke i hele kroppen. Ikke bare beina, men også kjernen og til dels skuldre og armer må jobbe hardere i terrenget. Derfor blir du generelt sterkere i hele kroppen.


>> FÅ MASSE TRENINGSTIPS, motivasjon, konkurranser, oppskrifter og forslag til øvelser rett i innboksen. Klikk her for å få vårt populære nyhetsbrev. <<


4. Hjelper løpestilen. Det ujevne terrenget tvinger deg til å ta kortere skritt, sette ned foten under kroppens tyngdepunkt og sparke fra raskere. Kombinert med økt styrke gir det en mer elegant og effektiv løpestil.


5. Naturlig intervalltrening. Oppoverbakker, nedoverbakker, tekniske passasjer – intensiteten i skogen er mye mer variert enn på jevne veier i byen. Det gir naturlig intervalltrening, som gir bedre kondisjon.


6. Mer variert belastning. Det ujevne underlaget betyr at belastningen på kroppen ikke er den samme. Dermed fordeles slitasjen på kroppen, og skade-risikoen reduseres.


7. Bedre balanse. Jo mer teknisk underlaget er, jo mer utfordres og forbedres koordinasjonen og balansen.

Hold kan ødelegge treningsgleden fullstendig. Se her hvordan du forebygger hold, og hva du kan gjøre hvis uhellet er ute.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: