Løping med hund
Løping med hund

CaniCross er navnet på idrettsgrenen der løperen blir trukket av en hund. 

Slik løper du fem kilometer på verdensrekordtid

Canicross er terrengløp kombinert med hundelufting, og de beste hundene og løperne er skremmende raske. Nylig løp Ben Robinson med hunden Blake 5 kilometer på en tid som var raskere enn verdensrekorden.

8. desember 2017 av Hans Westhausen Gottlieb

Du hører ofte at du bør finne deg en treningsmakker som er litt raskere enn deg selv hvis du vil forbedre løpetiden. En som er litt bedre vil nemlig kunne presse deg til å løpe litt raskere. 

Det rådet har britiske Ben Robinson tatt på alvor. Nylig løp han, trukket av hunden sin Blake, 5 km på tiden 12.24 min. Det er 13 sekunder raskere enn Keneninsa Bikeles verdensrekord på 5000 meter. 


It has been a fortnight from our greatest victory together! Next week we will combine once more.. #cantwait

Et opslag delt af Robinson Canicross (@robinsoncanicross) den

Sporten kalles canicross og det holdes mange konkurranser rundt omkring i Europa. Det er til og med VM i disiplinen. I canicross-konkurranser trekker hundene sine tobeinte treningsmakkere med en spesielt elastisk sele, som er spent fast rundt brystet på hunden og hoftepartiet på eieren. 

Ekstra ømme muskler

Selv om Ben Robinsons greyster-hund er rask, så har den imidlertid ikke trukket eieren sin fra skilpaddenivå til verdensrekordtider. Ben Robinson løper 5 km på 14.59 min - uten hund. 

Likevel gjør det økte tempoet med hunden at han må planlegge treningen strategisk for ikke å bli skadet. 

"DOMS (forsinket muskelømhet, red.) er et stort problem i forhold til å skape plass for min egen kvalitetstrening. Derfor må jeg begrense hvor mye canicross jeg løper med hundene mine, fordi de er så gode," sier Ben Robinson, som derfor lar seg trekke på sykkel eller scooter av hundene når de firbeinte skal trene raske intervalløkter. 

Ben Robinsons langsiktige mål er å løpe 5 km sammen med Blake på under 12 minutter. 

Kilde: fastrunning.com 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: