Slik lykkes du med løpeforsettet

Nytt år, nye mål. Hvilke ambisjoner har du for det nye året? Vi har samlet tolv vanlige løpeforsetter og viser hvordan du når dine mål.

11. desember 2013 av Peter Bollerup Andersen

Sjampanjen er knapt nok drukket opp, og optimismen er stor. Nå starter det nye året, og tiden er inne for å tenke på sin egen høyst private løpekarriere. Hvordan vil du egentlig utvikle deg i året som kommer, slik at du virkelig blir en bedre løper?

Vi gjør det enkelt for deg og har samlet en rekke gode løpeforsetter for det nye året.

Løpeforsett: Jeg vil gjerne gå ned i vekt

Slik gjør du:

• Hvis du ikke løper i mer enn en time av gangen, trenger du ikke energitilskudd underveis. Vil du gå ned i vekt, kan du med fordel også droppe restitusjonsmåltidet etter trening eller holde det ganske kalorielett.

• Løpere trenger drivstoff før treningen, men unngå næringsfattig hvitt brød, og spis heller fullkorn, grønnsaker eller grovere produkter. Spiser du mye fiber, må du gjøre det i god tid før trening, slik at du får tid til å fordøye alt det grove.

• Selv om løping er en effektiv treningsform, er det primært ved omlegging av kosthold at man oppnår store vekttap. Løping er likevel en glimrende hjelp som øker forbrenningen, også etter trening.

• Drikk vann! Både før trening, om mulig under trening og i særdeleshet etter trening. Det slukker tørsten og er helt kalorifritt.

• Finn motivasjon i vekten. Hver kilo du går ned gjør deg 2–3 sekunder raskere per km. Vekttap er en svært effektiv vei til raskere løping.

Hvor rask blir jeg hvis jeg går ned noen kilo?

Løpeforsett: Jeg vil gjøre løpingen mer lystbetont

Belønn deg selv, gjør maksimalt ut av turene og utvid komfortsonen. Det er mange måter å bevare løpegleden på.

Slik gjør du:

• Kjenn dine begrensninger. Hater du å løpe langs veien, så løp alle turene i skogen, i parker og lignende steder.

• Oppgrader løpegarderoben, og nøy deg ikke med halvgodt utstyr. Bruk terrengsko i skogen og konkurransesko til intervalltrening, og kjøp en god myk skalljakke til vintertreningen. Nytt utstyr holder moralen oppe.

• Sett deg hele tiden nye mål og ikke nødvendigvis bare om å løpe fortere. Meld deg på mange forskjellige løp i inn- og utland, der du utfordrer både distanse og teknikk.

Logg inn som abonnent og få de siste ti løpeforsettene

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: