Slik regner vi ut farten etter vektendringen

Hvordan kan vi regne ut hvor rask du blir ved å slanke eller legge på deg? Se svaret her.

22. august 2013 av Martin Kreutzer

Våre bergninger av gevinsten av vekttap er basert på eksisterende vitenskaplig litteratur på området. Det er ikke én enkeltstående fasit, så derfor har vi valgt å ta utgangspunkt noen av de mest solide undersøkelser og kilder på området.

Vår kalkulator er basert på et gjennomsnitt av alle disse forskningsresultater.

BEREGN: Hvor rask blir jeg av å gå ned noen kilo?

Tallene bør tas med et visst forbehold. Det er for eksempel et sunt vekttap uten prestasjonsforringelser som gir tidene vi anslår. På samme måte som at høyere vekt kun er en ulempe hvis det du legger på deg bare er fett. Økt muskelmasse har ikke samme negative innflytelse på yteevnen selv om det er bred enighet om at lav kroppsvekt alltid er fordelaktig når du skal jobbe mot tyngedekraften (som under løping eller sykling opp og ned bakker).

Utover dette betyr også teknikk (særlig i svømming) mye. Terrenget du løper og sykler i har også stor betydning.

Ved sykling i motbakke har vi gått ut fra en stigning på ca åtte % (hvilket tilsvarer gjennomsnittet på Alpe d’Huez).

Selvfølgelig er det i kalkulatoren mulighet for å regne ut noen ganske urealistiske scenarier. Det er opp til deg selv å vurdere hvor høyt eller lavt du vil sette alder og vekt. Det sier seg selv at du neppe ville vært i stand til å løpe i det hele tatt hvis du setter vekten til 1000 kg. Og at heller ikke kommer særlig langt om du bare er ett år …

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: