Mand løber, halvtotal, Mørkt, Mand løber ved vandet, Gul jakke, Hue, Vanter

Slik takler du vinterføret

Hvis du klarer å beholde treningsrytmen vinteren igjennom, vil du være mentalt sterkere og i en fantastisk fysisk form når våren kommer. Og da er du klar for nye rekorder.

12. oktober 2010 av Martin Kreutzer

Dyp snø, speilglatt is og sleip søle behøver ikke å være irriterende hindringer på treningsturen. Det krevende terrenget er en utfordring som ikke bare er morsom. Den kan også gi treningen en ekstra dimensjon, forbedre løpeteknikken og øke styrken i føtter og ben.

Løpeformen når nye høyder, du har stiene for deg selv, du får en bedre løpestil, du holder vekten i sjakk og du får et mentalt avbrekk.

Lar du være å trene i vinter, kan du glemme alt om å bli bedre neste sommer. Løpeformen vil nemlig gå bratt nedoverbakke, og du vil bruke mesteparten av neste sesong på å nå den formen du hadde i år.

I stedet for å se vinteren som en motstander som tar i bruk en rekke skitne triks for å stikke kjepper i hjulene, som bitende kulde, sur vind og glatte veier, kan du konsentrere deg om de positive mulighetene som finnes i de utendørs løpeturene.

Bestemmer du deg til å løpe vinteren igjennom, kan du for eksempel unne deg det du synes du trenger av utstyr for å møte vinterløperens behov.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: