Krise på slutten av løpeturen
© iStock

Slik unngår du krisen på slutten av løpeturen

Er du sliten på slutten av løpeturen og graver dypt etter det siste overskuddet, så kan det koste deg mange minutter. Vi viser deg hvordan du unngår sluttkrisen, og holder et stabilt energinivå gjennom hele løpeturen.

14. januar 2019 av Lasse Lyhne

Sluttkrise

Selv om de siste kilometerne av et løp gjerne går lettere fordi man ser slutten, er kroppen tross alt sliten. Og har du gått langt ned i kjelleren, kan den siste bi­ten mot mål føles uoverkommelig og koste deg mye tid.

Her og nå-løsning:

En sliten kropp løper ineffektivt. Du begynner å henge i hoftene og lute i ryggen, og stegene mister spensten og blir tunge. Fokuser derfor på løpestilen. Stram magen, hold ryggen rett, skyv bekkenet fram og tenk på å ta raske skritt. Foten skal lande under tyngdepunktet og bare være i kontakt med bakken i kort tid.

Slik forebygger du:

Du kan trene deg opp til å håndtere sluttkrisen. En gang i uka avslutter du langturene med en–tre kilometer der du holder høy fart. Konsentrer deg om den gode løpeteknikken og flyten. Det trener deg både fysisk og mentalt til å løpe fort selv om du er sliten. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: