© Andreas Mikkel

Snøløp - Hvor ofte?

Været og viljestyrken avgjør hvor ofte du skal løpe i vinter, men prøv å få til minst to økter per uke i tillegg til annen trening.

14. november 2011

Vær og underlag har i høy grad betydning for hvor ofte og hvordan du kan trene. Er det skikkelig kaldt med temperaturer under minus 15, bør du for eksempel skåne luftveiene ved ikke å trene for hardt.

Uansett vær bør du løpe utendørs 2–4 ganger hver uke. Sats på en langtur på 45–120 minutter, avhengig av treningsbakgrunn, en rolig tur på 30–100 minutter, en tempotur på 15–45 minutter og en intervalløkt.

Er det veldig kaldt, kan du legge intervall- og tempotreningen til tredemøllen eller satse på alternativ trening på romaskin, spinningsykkel eller stepmaskin.

Under intensive økter er det viktig å huske at det tar lengre tid å bli varm i kulden, så bruk gjerne fem minutter ekstra på oppvarmingen.

Det er ikke så farlig hvis været ikke tillater intervalltrening og du ikke har tilgang til tredemølle. Intervaller er ikke så viktig om vinteren, da det først og fremst er om å gjøre å øke utholdenheten.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: