Tøm og løp I en Beer Mile skal du drikke fire øl og løpe fire runder på 400 meter.

Suveren vinner av VM i Beer Mile

Hvor raskt kunne du løpt 1609 meter og kastet innpå fire øl?

21. desember 2016 av Hans Westhausen Gottlieb

Verdensmesterskapet for ekstremt raske og tørste mellomdistanseløpere - det såkalte Beer Mile World Championship - er nettopp avviklet i Texas, USA.

En Beer Mile foregår ved at alle deltakerne starter med å tømme en øl rett etter at starten er gått. Deretter løper de 400 meter og tømmer en ny øl, løper 400 ny meter, tømmer en tredje øl, løper 400 meter, tømmer den fjerde ølen og spurter så de siste 400 metrene til mål.

Hvis man ikke klarer å holde ølen innabords, så koster det en strafferunde.

Rent kanadisk oppgjør

Vinneren ble den kanadiske verdensrekordholderen Corey Bellemore, som tok VM-gullet i suveren stil på tiden 4.49 minutter. Det var hele 11 sekunder ned til fjorårsvinneren og landsmannen Lewis Kent på andreplass.

Fuktig varme og våt asfalt i Austin forhindret imidlertid Bellemore fra å nærme seg verdensrekorden sin fra i sommer, som lyder på fryktinngytende 4.34 minutter.

Raskeste kvinne diskvalifisert

I Beer Mile får løperne selv velge øl, så lenge den inneholder minimum fem prosent vol. og blir tømt underveis.

Bunnskvettene fikk en avgjørende rolle i kvinnenes VM-løp, der Alison Morgan barberte ett sekund av verdensrekorden, med tiden 6.07 minutter. Men da dommerne hadde helt oppi bunnskvettene fra hennes fire øl i et målebeger, oversteg væsken sammenlagt de tillatte fire ounces (ca. 120 ml) og hun ble dermed diskvalifisert. Seieren gikk i stedet til Caitlin Batten med tiden 6 minutter og 29 sekunder.

Se kvinnenes løp HER (ekstern link). Se mennenes løp HER(ekstern link).

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: