Mann som løper i terrenget
© Andreas Mikkel Hansen

Fyll opp til terrengløping

Du bruker mye energi på en terrengløpetur i vinterhalvåret. Vi viser deg hvordan du best bør fylle på med energi før, under og etter løpeturen i terrenget.

8. januar 2019 av Martin Kreutzer


Fyll opp tanken

Du vil ofte bruke mye energi. Ikke bare til krevende løping, men også for å holde varmen hvis det er kaldt.

Før

Sørg for å lade godt opp til løpeturen. Det er aldri morsomt å gå helt i kjelleren, men på en terrengløpetur i kulda kan det bli spesielt ubehagelig. Er blodsukkeret på bunn, er det vanskelig å holde varmen, det går ut over konsentrasjonsevnen og sender humøret til bunns. Forebygg energiproblemene ved å få i deg en god porsjon havregryn et par timer før du løper av sted.

Terrengløping er fantastisk – hvis du har riktig sko. Få de beste tipsene fra våre eksperter her, så får du en fantastisk løpetur i naturen.


Under

Løper du i flere timer, bør du ha en egen strategi for energiinntaket underveis, men selv hvis du «bare» vil løpe en times tid, kan det lønne seg å ta en gelé, banan eller litt druesukker på turen.

Løper du plutselig feil, kan litt sukker være forskjellen på et smilende skuldertrekk og opplevelsen av en skikkelig nedtur. Ta også gjerne med litt væske på turen. Spesielt hvis det er kuldegrader og lufta er tørr, kan du få tørre slimhinner, og det vil være godt med litt munnskyll underveis.

Etter

Ha gjerne en termokopp med sitronte med sukker stående i bilen. Det er en super måte å få tilbake litt energi på når du kommer utmattet tilbake etter en hard løpetur i terrenget. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: