Skogstur. Terrengløping foregår gjerne i skogen, der små stier og dyretråkk gir beinmusklene nye, harde og morsomme utfordringer.

Hva betyr egentlig trail?

Jeg har flere ganger støtt på begrepet trail. Hva går det ut på?

20. august 2013 av Jannik Petersen

Trail

, trailrunning, trailløping eller offroad – kjært barn har mange navn, men på norsk kaller vi det helst terrengløping. Trail er den diametrale motsetningen av de løpeturene som de fleste driver med langs asfalterte fortau og velstelte parkstier.

Terrengløping foregår alle andre steder enn på flate og harde underlag, helst i skogen, over bakker og berg, der underlaget er alt annet enn plant. Terrengløpere følger gjerne smale stier og dyretråkk – eller løper i urørt terreng, hvis det er fremkommelig.

Terrengløpere må hoppe over veltede trestammer, bekker og steiner, løpe inn og ut mellom trærne og følge smale stier som bukter seg opp, ned og på tvers av bakkene. Dermed blir løpeturen mer variert og leken.

Aktiv Trenings redaksjon var nettopp en tur i skogen med en terrengløper i eliteklassen, og alle var begeistret over opplevelsen – og imponert over hvor raskt han kunne løpe ned selv de bratteste bakkene.

Terrengvideo

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: