© Istock

Hva slags utstyr trenger jeg til terrengløping?

Jeg har flyttet ut på landet og vil komme i gang med terrengløping i skogen. Hva bør jeg ha av utstyr?

Det er ikke nødvendig å kjøpe en masse utstyr for å komme i gang med terrengløping. Du kan bruke vanlige løpeklær så lenge du velger plagg som er litt robuste.

Men vil du oppgradere, finnes det naturligvis mye utstyr som kan øke løpegleden når du er ute i terrenget. Med et par terrengsko kan du utforske naturen i all slags vær. De har grove såler som biter seg fast i underlaget og sørger for at du holder deg på bena.

Klar for terrengturen

  • Sko: Gode terrengsko har grove knotter under sålen, forsterkninger som beskytter både sko og tær og smussavvisende materialer i overdelen. De er med andre ord en god partner i terrenget. Du kan også få sko som er vanntette, men det gjør at materialet puster dårligere.
  • Caps: En skyggelue er god å ha når du løper gjennom skogen. Den beskytter mot sveip fra grener på busker og trær. I tillegg varmer den også litt og beskytter mot solstråler som slipper inn mellom trærne.
  • Hansker: Du kan komme ut for både tornebusker, gjørmete skrenter og skarpe knauser, og da er et par tynne hansker med lange fingre godt å ha. Et par arbeidshansker fra byggmarkedet kan gjøre susen, eller du kan spandere litt ekstra og kjøpe sykkelhansker.
  • Drikkebelte: I drikkebeltet får du plass til en energigelé, telefon og litt vann. Det er lurt når du løper i ukjent terreng, for da kan turen bli lengre enn du hadde tenkt, spesielt hvis du løper deg vill.
  • GPS: En GPS-klokke gir både interessante data og hjelper deg med å finne veien hjem hvis du roter deg bort. Kjøp en modell med barometrisk høydemåler, slik at du holder oversikt over høydemeterne.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: