Par som løper i skogen
© Sal Vanessa Andrieux

Teknikk til terrengløping

Jo mer utfordrende underlaget er, desto viktigere er det at du justerer teknikken etter forholdene. Her gir vi deg noen av de helt sentrale fokuspunktene.

22. september 2019 av Martin Kreutzer

Riktig teknikk til terrengløping

Her er fire helt sentrale fokuspunkter når du driver med terrengløping: 

1. Se opp

Det er fristende å se ned foran føttene når underlaget er vanskelig. Men du oppnår bedre flyt og overblikk ved å se 8–10 meter foran deg. Det gir deg tid til å reagere på hindringer, og du vil oppdage at kroppen blir mer avslappet, og at føttene «au to ma tisk» følger med på underlaget.

2. Slapp av 

En anspent kropp kommer fort ut av balanse, og det øker risikoen for å falle eller skli. Prøv bevisst å slappe av ved å «skanne» kroppen. Henger skuldrene avslappet ned med avslappede armer? Er hoftene bevegelige? Er beina smidige, og lander du som på kattepoter, som mykt tilpasser seg underlaget?

Terrengløping er fantastisk – hvis du har riktig sko. Få de beste tipsene fra våre eksperter her, så får du en fantastisk løpetur i naturen.

3. Pass på

Glatt underlag øker ri si ko en for å falle, og ikke noe er mer ubehagelig enn å dette bakover. Med litt justeringer av tek nik ken reduserer du risikoen for å miste fotfestet. Ha fokus på å kom me litt ned i knærne – slik at du lett kan korrigere – og lene deg lett framover og ta korte skritt der du lander på forfoten.

4. Styr farten

I nedoverbakkene kan tyngdekraften lett hive deg av sted. Skyt hoftene/baken litt bakover for å bremse farten, og sett fokusert hælen i underlaget, slik at du unngår å skli. Vil du ha mer fart, så skyt hoftene lett framover, og land fremme på foten. Slapp av i skuldrene, og la armene fungere som balansestenger

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: