Mand løber i skoven, Sommer, Mudret, Trailløb, Offroadløb, Total

Terrengløp

Terrengløping gir naturlig intervalltrening og god styrketrening.

27. februar 2019

Eventyrlysten er den viktigste motivasjonsfaktoren for å søke seg vekk fra allfarvei og ut i terrenget. Treningen blir mer variert, og du finner igjen noe av den barnlige begeistringen over å bruke kroppen.

Også fysiologisk er det en rekke ting som taler for å løpe i skogen. Bakker, hindringer og tungt underlag gjør at pulsen raser i været og fra tid til annen er helt oppe på rødmerkingen. Det gir en slags naturlig intervalltrening og mye bedre kondisjon.

Du får også utfordret muskelstyrken i bena, men også i den viktige kjernemuskulaturen som du bruker for å holde kroppen stabil og ryggen smertefri. Du forbedrer også egenskaper som balanse og smidighet.

Minst like viktig er det at undersøkelser tyder på en sjeldnere forekomst av belastningsskader blant terrengløpere, fordi kroppen utsettes for en mer variert belastning enn ved vanlig løpetrening på jevnt underlag.

Bonustip

Terrengløping handler om å utfordre kroppen, ikke om å løpe i et bestemt tempo. Du kan godt ha fått et fantastisk treningsutbytte selv om du bruker over syv minutter per kilometer. Dropp derfor klokken, og løp på følelsen eller etter puls.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: