Les også

Mand løber i skoven, Sommer, Mudret, Trailløb, Offroadløb, Total

Terrengløp

Terrengløp - hvor ofte?

Én terrengtur per uke er faktisk nok, men treningen er så morsom at det lett blir flere.

25. mars 2011

Det finnes ikke noe entydig svar på hvor ofte du skal løpe i terrenget for å høste gevinstene av treningsformen. 1–2 ganger per uke vil allikevel være nok for de fleste. Det er også viktig å passe på at du legger større vekt på kvalitet enn kvantitet.

Løp for eksempel 15–20 minutter med høy intensitet på den mest utfordrende terrengturen du klarer å tenke ut. Løp gjerne en kort runde som det tar 4–6 minutter å gjennomføre, og løp den samme runden 3–5 ganger. Ta eventuelt en pause på 2–3 minutter mellom hver omgang, og bruk terrengturen som intervalltrening. Husk ti minutters oppvarming og fem minutters nedtrapping der du løper helt rolig.

Den harde og raske turen kan godt suppleres med en lengre tur med litt lavere intensitet. Konsentrer deg likevel om høy fart i bakkene og utfordrende balanseøvelser. Synes du at terrengløping er det eneste rette, kan du godt legge all løpetreningen i skogen, men hold deg gjerne til litt bredere stier og lettere terreng en gang imellom.

Bonustip

Løpetrening på landevei er ensidig trening som styrker lårenes forsider og leggene, men forsømmer resten av kroppen. Terrengløping er mye mer allsidig og styrker lår, legger, kjernemuskulatur, overkropp og de små musklene rundt knær og ankler.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: