Terrengløping video

Aktiv Trening har vært ute og løpt i skogen – her kan du se hvordan det gikk.

17. juli 2012

Glemt alt om flate landeveier og velfriserte parker. Terrengløping går utenfor stien, så her kan du vinke farvel til en meditativ tur hvor dagens inntrykk blir bearbeidet i ro og mak. Terreng krever din fulle oppmerksomhet. Det er som terrengsykling uten sykkel eller offpist-kjøring uten ski. Og det er super moro.

Terrengløping med en av de tøffe gutta

Aktiv Trening dro til skogs med en av Nordens beste terrengløpere – ultraløperen Moses Løvstad, og hadde større problemer enn nomalt med å holde følge når han ga gass. Moses har blant annet deltatt i Ultra Trail de Mont Blanc, et 166 km langt og brutalt terrengløp opp og ned Europas høyeste fjell. Det var lett å se at han hadde trent løping på utfordrende underlag.

Spesielt i nedoverbakke hadde vi vansker med å følge med. Moses var fryktløs, mens vi andre holdt litt igjen for ikke å miste balansen og gå på trynet nedover bakkene.

Terrengløping er lek i løpesko – du må hele tiden velge. Kan jeg hoppe over den hindringen? Eller skal jeg løpe rundt? Er det best å plassere foten der, eller skal jeg prøve noen centimeter lenger bort fra den skumle rota? Spurter jeg opp den lille bakken, eller er det best å gire ned et hakk og ta det rolig over toppen?

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: