Terrengløping i skogen
© Andreas Mikkel Hansen

Viktig utstyr til terrengløping

I motsetning til løpeturene på jevne og flate veier, krever løping i utfordrende terreng mer spesielt utstyr. Her er fire tips til hva du bør ha.

11. september 2019 av Martin Kreutzer

Klær og utstyr du trenger 

Det er selvfølgelig stor overlapp mellom landeveisgarderoben og løpeklærne du tar på - og eventuelt har med deg ut - når terrengløping står på programmet


Men her er fire tips til utsyr du bør ha når du skal løpe i terrenget.

1. Terrengsko

Skoene har kjempeinnflytelse på løpeopplevelsen. Terrengsko har en svært grov såle, en slitesterk overdel og en mellomsåle som plasserer deg tettere på underlaget. Er det snø og is, bør du ha såle med stålpigger. I tillegg vil et par spesialsko til terrengløpingen gjøre at de vanlige løpeskoene dine skånes for den tøffe slitasjen.

2. Nylonbukser

Beskytt beina med et par nylonbukser. Orienteringsløpere bruker bukser i glatt nylon, og det er praktisk fordi greiner og torner har vanskeligere for å få tak i nylonstoffet. Samtidig preller det meste av skitt og smuss av, slik at du ikke blir så møkkete. At stoffet samtidig beskytter beina mot den kalde høstvinden, er en behagelig bonus.

Terrengløping er fantastisk – hvis du har riktig sko. Få de beste tipsene fra våre eksperter her, så får du en fantastisk løpetur i naturen.

3. Ryggsekk 

En tett- og velsittende løpesekk – eventuelt et romslig hoftebelte – hører absolutt til det utstyret du vil ha glede av på terrengturene. I sekken kan du plassere eventuelt sikkerhetsutstyr, vann, energigeleer og lignende. Men velg en liten sekk. Du har absolutt ikke behov for en stor, klumpete sak til vanlige løpeturer.

4. Ullundertøy 

Det innerste laget bør være i merinoull hvis det er kaldt. De tynne ulltrådene isolerer ypperlig, selv når de er fuktige. Det gjør det blant annet ekstra godt for føttene, som holder seg varme selv etter en tur gjennom vannpytter, men er også behagelig på overkroppen og rundt underlivet.

Bruk to-tre lag, så du kan regulere varmen underveis. Inne i skogen kan det plutselig være så mye le at det er fint å kunne ta av et lag og putte det i sekken, så du ikke koker over.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: