Forstår du det? 

© Foto: iStock

Ting bare løpere skjønner

Det er ikke fordi løpere tror de er smartere enn andre. Det er bare så mye vanlige folk ikke skjønner. Som for eksempel disse seks naturlige tingene.

21. juni 2022 av Redaktionen

Løpere er verdens blideste mennesker, fylt med energi og overskudd – helt til vi blir skadet. Da er det nok mer hyggelig for de andre i huset å flytte inn i tigerburet i dyreparken – og kanskje tryggere også. Derfor har løpere ofte mange løpevenner, for det er jo så mye folk som ikke løper ikke forstår. Disse tingene, for eksempel.

1. Nye sko 

Vi kjøper nye sko til 2000 kroner og forteller oss selv at vi selvfølgelig kommer til å fortsette å bruke de «gamle» også. Helt til vi tar den første turen i det nye paret, og føler oss som Neil Armstrong på Månen. Med et trylleslag virker det gamle paret like spennende som treskoene til faren til Emil fra Lønneberget. Men de er jo også allerede et halvt år gamle.

2. Stygge tall 

«Pappa! Mamma har løpt forbi huset – igjen! Hvorfor kommer hun ikke inn? Det begynner å regne også.» Fordi man ikke kan løpe 9,38 kilometer. Det blir bare... feil.

3. Gjeesp...

«Ååh, jeg er så sliten! Jeg tror jeg bare løper en liten tur. Kanskje 10–12 kilometer er passe?»

4. Aktiv ferie

Når vi skal på ferie og ser på bilder fra feriestedet, forestiller vi oss straks hvordan det vil være å løpe på veien foran hotellet – selv om vi har lovet familien at det skal være en avslappende tur der vi skal lade batteriene. Men man kan jo løpe en kjapp tur ned til stranda om morgenen. Eller kanskje opp til det fjellet man kan se i bakgrunnen der?

5. GPS-signal 

«Mamma! Hvorfor står pappa ute i regnet? Skulle han ikke løpe? Han står bare og ser på klokka. Nå går han fram og tilbake på fortauet, mens han holder klokka opp i været. Han ser sint ut. Har han ikke snakket i hele dag om hvor mye han gledet seg til å løpe en tur?» Tre minutter senere: «Han står der fortsatt.»

6. Jaa, en banan!  

De færreste mennesker kan finne på å løpe 21,1 kilometer mens de er på grensen til å besvime. Ikke med mindre de har etterlatt et varmt strykejern hjemme. Vi gjør det for å få en banan, en flaske vann og en jerndings i en snor. Og vi står gjerne tidlig opp en søndag og betaler penger for det. Selvfølgelig!

Hva betyr begrepet anaerob? Les her hvorfor du bør trene anaerobt. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: