Topp 10: De tøffeste ultraløpene

Dypfryst villmark, stekhet ørken, uveisomme fjell og tusenvis av høydemeter. Utfordringene i verdenst tøffeste ultraløp er nesten ufattelige. Vi har etter beste evne funnet frem til de ti aller barskeste.

5. februar 2014 av Peter Bollerup Andersen

For noen blir det åpenbart aldri tøft nok. Heldigvis for dem så finnes det ultraløp som er så ekstreme at vi knapt trodde det var mulig.

Men hva er egentlig verst? Ekstrem kulde, stekende varme eller usannsynlig kupert terreng? Vi har funnet frem til ti ultraløp som får de fleste løpeterreng til å fremstå som en ren fornøyelse.

### 1\. Yukon Arctic Ultra **Sted:** _Kanada_ **Distanse:** _692 km_ Finn en av de mest øde og ufremkommelige, kaldeste og mest utilgjengelige villmarkene i verden, og be løpsdeltakerne om å løpe 692 kilometer med full oppakning av mat og utstyr i en pulk etter seg. Dermed har du oppskriften på verdens villeste ultraløp. Yukon Arctic Ultra er så nådeløst at man bare kan løpe hele strekningen på 430 miles (692 km) annenhvert år. Og kravene er ekstreme. Én ting er å løpe den vanvittige strekningen. Noe helt annet er det å måtte tåle temperaturer ned til minus 40 grader, der selv de minste feil kan ha katastrofale følger. Hallusinasjoner underveis er nesten uunngåelig. Deltakere forteller om trær som plutselig forvandles til truende rovdyr. Løpet stiller også skyhøye krav til løpernes taktiske ferdigheter og evnen til å disponere kreftene. Det er ingen etappeinndeling, og når løpet foregår i ett langt strekk, er det deltakerne selv som må finne balansen mellom hvile og løp. Rekorden for det harde løpet er 7 dager, 17 timer og 2 minutter.

Se flere ultraløp

Logg inn som abonnent her, og les om ytterligere ni vanvittige ultraløp.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: