Topp 3: Dustete løp

Det finnes mange merkverdige maratonløp. Har du for eksempel hørt om ”kjøleskapmaraton”?

2. mai 2014

Maratonløp

er populært; kanskje litt for populært. Det kan nemlig virke som om det har gått inflasjon i å arrangere de underligste løpene – bare "fordi man kan". Og ærlig talt, noen ganger blir det bare for dumt!

1. Undervannsmaraton. Å løpe maraton på tredemølle er ille nok. Men å gjøre det under vann virker om mulig enda verre. I USA arrangerer man faktisk undervannsmaraton. Isolert sett er riktig nok løping under vann bra som gjenopptrening, men kan vi ikke bare la det være med det?

2. Maraton på tredemølle. Mange løpere kjeder vettet av seg etter bare noen minutter på tredemøllen. Ikke desto mindre har maraton på tredemølle blitt et kjent fenomen. Vi finner i hvert fall ikke et eneste godt argument for å velge bort friluften og løpe 42 km uten å komme av flekken, som en overdimensjonert, svett hamster i et løpehjul.

3. Kjøleskapmaraton. Ja, når man først får lånt et digert kjølerom av Arla Foods, så må man jo arrangere en maraton. Det er riktig nok ikke mye lys der inne, temperaturen er bare fem grader, gulvet er av betong, og man løper rundt i ring. Bør vi si noe mer?

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: