© Getty Images.

Tre gode tips: Slik blir du en lynrask byløper

Ikke bare kan du forvandle kjedelig reisetid til treningstid. Utnytter du byens muligheter optimalt, får du en god treningsøkt med svært høy puls.

13. august 2014 av Claus Cancel - Radio24syv.

De fleste løpere drømmer om å la alle ukens løpeturer skje i pakt med naturen, mens man løper om kapp med rådyr og harer, nyter fuglesang og frisk luft.

Likevel er ofte virkeligheten en helt annen når jobb, diverse ærend og henting av barn skal settes sammen for å få tidskabalen til å gå opp. Men da er det greit å ha byen like utenfor døren. Løping i byen er nemlig langt bedre enn sitt rykte og byr på mange muligheter for å spare tid, få gode opplevelser og ikke minst en real treningsøkt.

Her er tre tips til byløperen:

Løp til jobben: Enten du bor eller jobber i byen, kan du bruke en del av pendlertiden som treningstid ved å løpe hele eller deler av strekningen til og fra jobb. Gå for eksempel av toget et par stopp før du er fremme, og løp resten av veien. Har du ikke mulighet for å ta en dusj når du kommer frem, kan du nøye deg med bare å løpe hjem fra jobben, eller ta toget og gå av et par stoppesteder tidligere før du er hjemme.

Det fine ved å bruke reisetid til trening er at du faktisk sparer tid i det totale tidsregnskapet. Hvis vi for eksempel sier at det normalt tar deg en halv time å komme på jobb, men tre kvarter hvis du løper, så har du altså klart å gjøre ett kvarters ekstra tidsforbruk til 45 minutters treningstid. Det er ikke dårlig i en hverdag som er fylt opp med henting av unger, jobb, fritidsinteresser og mye mer.

Intervalløping mellom lyskryssene: I stedet for å irritere seg over lyskryssene, gjelder det å bruke dem taktisk. Er det for eksempel et sted langs ruten der det er 3–4 lyskryss etter hverandre, kan du drive intervalløping mellom dem og bruke lyskrysset som stopp hver gang, enten det er grønt eller rødt lys. Det gir en god pause, slik at du kan få opp farten enda mer på neste intervall. Dermed forvandles lyskryssene fra hinder til kjærkommen pause.

Løp om kapp med pendlerne: Det er stor sannsynlighet for at du er blant de raskeste i byen når du løper i rushtiden. Derfor kan du velge deg en buss eller bil som skal i samme retning, og se om du klarer å holde følge. Har du lagt opp ruten riktig, vil du se igjen den samme bussen eller bilen flere steder, og er du rask nok, er det du som går av med seieren og kommer først over den tenkte målstreken.

Last ned byløperens overlevelseguide her

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: