Forskjellige tredemøller – kurvede tredemøller
Det finnes mange forskjellige tredemøller

Kurvede tredemøller, som er å finne på mange treningssentre, har mange fordeler.

© iStock

Derfor er noen tredemøller kurvede

På treningssenteret mitt har de fått en ny tredemølle, der båndet går opp foran og bak. Hvordan skiller denne typen seg fra vanlige, flate tredemøller?

SVAR: Tredemølla med den karakteristiske buede formen har kommet på mange treningssentre de siste årene. Det som for alvor gjør den forskjellig fra de vanlige modellene, er at det ikke er en motor som driver løpebåndet. Du er motoren, og det er derfor skrittene dine som bestemmer hvor fort båndet går. Båndet er spesielt utviklet til spurttrening, og der er den store fordelen at båndet settes fort i gang. Du slipper altså å trykke på knapper og vente på at motoren reagerer for å få båndet opp i ønsket fart på intervallene – det er bare å beine i vei som når du løper utendørs. For de veldig raske er det dessuten en fordel at denne mølla ikke har noen maksfart. Selv om denne typen er spesielt godt egnet til intervalltrening, kan du fint løpe lengre turer på den også. Noen opplever at det kjennes mer naturlig ut sammenlignet med tradisjonelle tredemøller.


>> FÅ MASSE TRENINGSTIPS, motivasjon, konkurranser, oppskrifter og forslag til øvelser rett i innboksen. Klikk her for å få vårt populære nyhetsbrev. <<


Hardere å holde farten oppe 
Ikke bli overrasket hvis du har problemer med å holde farten du er vant til når du prøver den buede tredemølla. En studie viste at deltakerne måtte bruke 38,4 prosent mer oksygen på å holde en bestemt fart på den kurvede mølla enn på en vanlig tredemølle. Pulsen var vesentlig høyere, det samme var stegfrekvensen – og ikke minst var vurderingen av hvor hardt det føltes, hele 27,2 prosent høyere.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: