Praktiske tips Konsentrer deg om å komme ut av komfortsonen. Tren for eksempel 90/30-intervaller, der du spurter i 90 sekunder og slapper av i 30 sekunder. Hvis du øker hellingen til et par prosent, så blir løpeturen like hard som en utendørs løpetur.

Tredemølle

Antakelig det innendørs treningsredskapet som kommer nærmest virkeligheten utenfor. Du gjør de samme bevegelsene som på en vanlig løpetur. ErstatterEn selvsagt erstatning for løpere som vil ha en erstatning for kalde løpeturer i surt vær. Også en opplagt mulighet for oppvarming eller kondisjonstrening som supplement til for eksempel styrketrening. Kondis og utholdenhetI vinterperioden er tredemøllen perfekt for deg som vil vedlikeholde eller bygge opp formen for å være i samme eller bedre form når du kan begynne å trene utendørs igjen.

14. oktober 2010

Antakelig det innendørs treningsredskapet som kommer nærmest virkeligheten utenfor. Du gjør de samme bevegelsene som på en vanlig løpetur.

Erstatter

En selvsagt erstatning for løpere som vil ha en erstatning for kalde løpeturer i surt vær. Også en opplagt mulighet for oppvarming eller kondisjonstrening som supplement til for eksempel styrketrening.

Kondis og utholdenhet

I vinterperioden er tredemøllen perfekt for deg som vil vedlikeholde eller bygge opp formen for å være i samme eller bedre form når du kan begynne å trene utendørs igjen.

Hvis du dropper de lange, monotone turene og presser deg, så er tredemøllen glimrende for kondisjonen.

Tredemøllen skiller seg fra utendørs løping på flere måter. Det er ingen vindmotstand, det rullende båndet hjelper deg å flytte føttene, underlaget er helt stabilt, og det er ingen svinger og ujevnheter. Derfor bør du kombinere tredemøllen med vanlige utendørs løpeturer.

Styrke og smidighet

Tredemøllen gir ikke styrketrening, men du får trent de musklene som er relevante for løpingen, blant annet lår og legger, og dermed kan du opprettholde kapasiteten sånn noenlunde.

Mentalt utbytte

Det virker umiddelbart ulidelig kjedelig å løpe på tredemølle, enten den står hjemme eller på treningssenteret. Fordelen er imidlertid at regn, sludd, snø og frost er erstattet av lys og varme.

I tillegg har tredemøllen utallige muligheter for variasjon i hastighet, helling og ruter som gjør intervalltrening, spurter, fartslek og annet til svært nyttige utfordringer.

Tilgjengelighet

Tredemøller finnes i alle treningsentre, -haller og -lokaler. Her kan du dessuten supplere løpetreningen med å løfte litt vekter. Det finnes også tredemøller for hjemmebruk til en overkommelig pris.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: