© iStock

Tren magemusklene og løp hurtigere

Vil du være raskere neste gang du suser av sted på 5 km-ruten, er det en god ide å supplere kondisjonstreningen med styrketrening.

Det er musklene i nedre del av ryggen og magen du skal styrke. Det viser en undersøkelse hvor en gruppe løpere ble satt til å trene kjernemusklaturen, samtidig som de fortsatte med sin sedvanlige løpetrening.

Både før og etter 6 ukers trening ble løperne testet på 5.000-meteren, og forskerne fant ut at de løperne som hadde styrket kjernemusklaturen sin var blitt vesentlig raskere enn kontrollgruppen.

Forbedringen var på nesten 3 prosent, noe som svarer til at et godt trekvart minutt ble kuttet i deres typiske 5-kilometer-tid. Til sammenligning forbedret kontrollgruppen seg mindre enn 1 prosent i samme periode.

Source #The journal of Strength and Conditioning Reasearch

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: