Mann som er utmattet
© iStock

Unngå fem vanlige løpefallgruver

Dårlige unnskyldninger, blemmer og hold kan fort sabotere løpetreningen. Her er fem "quick fix"-løsninger som gjør at du unngår hindringene.

26. juli 2020 av Jannik Petersen

Unngå fallgruvene 

Skrot de dårlige undskyldninger og hold din løbetræning ved lige. Vi giver dig her 5 typiske faldgruber for løbere, og hvordan du nemt styrer udenom dem._no 

1. Jeg har ikke tid til å trene 

Løsning: Kutt ned litt på Facebook og nettsurfing, og bruk tiden du sparer på en mer aktiv og mye sunnere hobby. Gjør også transporttid til treningstid ved å løpe til eller fra jobb. 

2. Det er så hardt å løpe

Løsning: Sett ned farten. Hvis du løper for fort, begynner det snart å svi i lungene, og du får blodsmak i munnen. Finn i stedet et passende tempo som gjør at pusten ikke blir altfor rask, men tvert imot tillater at du klarer å uttrykke deg i korte setninger. 

3. Ja, men det regner

Løsning: På med vindjakke eller pustende regnjakke – det er faktisk fint å løpe i regn. Hvorfor ikke prøve

4. Jeg får blemmer 

Løsning: Sjekk skoene. De skal verken være for små eller for store. Løpesko skal gjerne være et halvt til et helt nummer større enn andre sko, og det skal være 0,5–1 cm mellom skotuppen og den lengste tåen. Skoen skal likevel ikke være så stor at foten glir rundt i den. Friksjon fører nemlig til blemmer. Knytt skoene slik at de sitter godt på foten, men uten at lissene gnager. 

5. Hjelp, jeg får hold 

Løsning: Sett ned farten. Du har trolig startet for hardt. Spiser du for tung mat i timene før trening, kan også det være en av årsakene. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: