Rekordmaraton i dress
Rekordmaraton i dress

Matthew Whitaker gjennomførte Sydney Marathon med tiden 2.44:28. I dress

Vanvittig rekord for maraton i dress

25-årig australsk mann satte vanvittig Guinness-rekord på maraton i dress.

21. september 2017 av Hans W. Gottlieb

Selv om den australske advokaten Matthew Whitaker løp i full tredelt dress med vest, skjorte og slips, kunne de færreste holde følge med ham under Sydney Marathon. 

Med tiden 2.44,28 satte han en suveren ny Guinness-rekord for ’raskeste maraton iført dress’. Og han kom samtidig inn til en 27.plass totalt i løpet. 

Den tidligere dressrekorden var på 2.58,03, og ble satt i London Marathon i 2013 av Joe Elliott.

Ulldress

Ifølge Guinness’ regler må dressen inkludere skjorte, slips og vest. Ingen av delene må tas av underveis, og øverste knapp skal være lukket under hele løpet for at rekordforsøket godtas. Løperen kan imidlertid ha på seg løpesko. 

Et opslag delt af Matt Whitaker (@mattwhitzy) den

Whitaker hadde valgt en ulldress, og dressen var med vilje valgt en størrelse for stor, slik at buksene ikke ble for stramme. 

"Jeg tror dressen var en stor ulempe mot slutten. Jeg hadde regnet med at buksene ville være forferdelige, men i siste del var overdelen verre," uttalte Matthew Whitaker etter sitt rekordløp. 

Det var faktisk to dressløpere som gikk for den gamle rekorden i årets Sydney Marathon. Også løperen Michael Tozer, som gjennomførte på 2.50,57, slo den gamle rekorden ettertrykkelig iført en blå blazer. 

Vil du vite mer om trening, skader, helse, motivasjon og mye mer, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du ny kunnskap om trening og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: