Verdens flittigste løper løper ikke lenger

Engelske Ron Hill løp hver dag i 52 år, helt til på søndag ...

1. februar 2017 av Lasse Lyhne

"Jeg tar en fridag" meldte Ron Hill på Facebook på søndag. Ikke en melding som ville ha vakt så mye oppsikt hvis den kom fra en hvilken som helst annen løper. Men fordi den kom fra den 78-årige løpelegenden, sendte den en sjokk gjennom løpeverdenen. 

19032 dager

Ron Hill hadde inntil dette løpt en tur 19 032 dager på rad. Det ga ham rekorden som den løperen i verden med det lengste registrerte "running streak", men så gikk det ikke mer. 

På søndagens løpetur hadde han fått vondt i brystet, og smerten økte: 

"Jeg fryktet at jeg skulle dø. Det var ikke noe annet å gjøre enn å stoppe. Det skyldte jeg min kone, min familie, mine venner og meg selv", sa han til Runners International. 

Brukket brystben

Han pleier ellers ikke å kaste inn håndkleet. I 1993 brekte han brystebeinet i en bilulykke. Heldigvis hadde han allerede løpt den dagen, og dagen etter var han i stand til å humpe en mile - den distansen han har satt som et minimum for løpeturene sine. 

Siden 1964

Hills imponerende rekke startet 21.12 1964. Samme år som Beatles hadde konsert i København, og fem år før månelandingen. Han var skuffet over sin egen prestasjon ved maratonløpet under OL i Tokyo, der han endte som nummer 19, og ville vise at han hadde mer å by på.

Maraton på 2.09

Hill har totalt løpt 115 maraton. Han løp under 2.50 i 113 av dem, og han tilhørte verdenseliten på 70-tallet. Han vant Boston Marathon, og ble den andre mannen som løp under 2.10, med verdensrekordtida 2.09:28.Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: