Siste løp for legenden Mo
Siste løp for legenden Mo

Britiske Mo Farah (t.h.) på vei mot OL-gullet på 10 000 m i Rio. VM i London blir hans siste før han bytter til maratondistansen. 

© Tim Hipps, Flickr

VM i friidrett: Tre ting vi gleder oss til

Det venter mange fantastiske øyeblikk på den olympiske friidrettsarenaen i London når VM i friidrett starter på fredag. Her er tre gode grunner til å følge med.

2. august 2017 av Hans Westhausen Gottlieb

1. Farvel til Bolt og Mo

VM blir siste sjansen for å se den kanskje mest suverene friidrettsstjernen noensinne i aksjon. Usain Bolt løper sine siste internasjonale løp i London, og går for å hente med seg gullmedalje nummer 12 og 13 på 100 meter og 4x100 meter. Britiske Mo Farah vil prøve å ta med seg to gullmedaljer på henholdsvis 5000 og 10 000 meter for tredje gang på rad i et VM, før han bytter ut friidrettsbanen med asfalt og en karriere som maratonløper.

2. Sprintfenomenet Van Niekerk

Den 24-årige sørafrikaneren Wayde Van Niekerk går for en "Michael Johnson", som vil si å vinne både 200 og 400 meter. Han satte en utrolig verdensrekord på 400 meter under OL i Rio, der han slo nettopp Michael Johnsons 17 år gamle rekord selv om han løp i bane 8. Niekerk er den eneste noen sinne som både har løpt 100 meter på under 10 sekunder, 200 meter på under 20 sekunder og 400 meter på under 44 sekunder. 

3. De unge skandinaviske profilene

Både Danmark, Sverige og Norge stiller med en rekke spennende, unge utøvere i VM.

Den 20-årige danske løpekometen Anna Emilie Møller stiller til start på 3000 meter hinder. Hun har bare løpt seriøst i tre år, men har allerede deltatt i OL, slått rekorder på rekke og rad og har nettopp vunnet U23-EM. 

I den svenske troppen er det håp om medalje til det 17-årige stavtalentet Armand Duplantis. Han har imponerende 5,90 m som personlig rekord i år. Det er bare to stavhoppere som har høyere hopp i år. 

På det norske landslaget heter yngstemann Jakob Ingebrigtsen. Han er bare 16 år  og stiller til start på 3000 meter hinder. Det er bare en måned siden han debuterte på distansen, men han er allerede den sjuende beste nordmann på distansen noensinne. 

Vil du vite mer om trening, skader, helse, motivasjon og mye mer, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du all ny kunnskap om trening, og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv. 


Les også

Hvem liker du best å trene med?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: