1. Finn rytmen

Det er knallhardt å begynne å trene igjen etter en pause. Du yter ikke på langt nær like mye som du er vant til, og treningen er hard og vond. Med små justeringer er det allikevel ikke så vanskelig.

18. mai 2010

Bruk et par timer på å tenke gjennom treningsplanene for sensommeren. Hva har du mest lyst til å drive med de neste månedene? Det samme som du pleier, eller skal den nye treningen være startskuddet for å prøve noe nytt som du har hatt lyst til lenge?

Mange har en tendens til holde seg til de samme treningsrutinene år ut og år inn, uten egentlig å forholde seg til om de virkelig brenner for den aktiviteten de har valgt. Ingenting er mindre motiverende enn å drive med trening som man egentlig ikke synes er særlig morsom.

Derfor er første skritt for å komme i gang igjen etter et avbrekk at du foretar en grundig evaluering av hvilken treningsform du helst vil drive med. Hvis det viser seg at du innerst inne ikke har lyst til å trene på sykkel om høsten, så gå igjennom treningsvanene og prøv noenytt, for eksempel løping eller svømming.

Meld deg gjerne inn i en klubb. Det kan hjelpe deg i gang med en ny sportsgren.Samtidig øker det motivasjonen å ha noen å trene sammen med.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: