Mand løber i natur, løber, en mand, park, forår, total

12 tips som får deg inn i løpeklærne

Den hardeste delen av løpeturen går fra sofaen til løpeskoene. Utallige økter strander på at vi ikke klarer å ta oss sammen såpass at vi får på oss treningsklærne, når tyngdekraften først har presset oss ned i sofaputene.

21. mai 2010 av Camilla de Thlersant

Med riktig strategi og planlegging blir det litt mindre umulig. Vi viser hvordan.

1. Pakk på forhånd

Legg frem løpeklærne eller pakk treningsbagen allerede kvelden i forveien, hvis du skal trene et annet sted. Det gjelder å rydde alle hindringer av veien slik at du slipper opp for dårlige unnskyldninger og gjøre det enkelt for deg selv å bytte til treningsmodus - selv når du blir motarbeidet av din egen latskap.

2. Tren på hjemveien

Kjør til trening rett etter jobben, eller løp hjem fra jobben. Dermed unngår du helt å få kontakt med den forførende sofaen. Med litt planlegging kan du gjøre treningen til en del av transporten til og fra jobb. Blir det for langt, kan du sykle eller ta bussen en del av veien.

3. Skift klær

Ta på deg treningsklærne så snart du kommer hjem fra jobb - selv om du først har tenkt å løpe senere på kvelden. Når du først har fått på deg treningsklærne, er det vanskelig å komme seg ut av dem før de er gjennomvåte av svette.

4. Finn en treningspartner

For mange menn er trening fra barnsben av tett forbundet med sosialt samvær, lek og konkurranse på fotball- eller håndballbanen. Er du blant disse, vil en eller to faste treningspartnere gjøre underverker for motivasjonen til å ta på deg løpeskoene i hvert fall et par ganger i uken. Ikke bare er det forpliktende at noen venter på deg - godt selskap vil også gjøre selve treningen morsommere. Hvis du ikke umiddelbart kjenner noen som kan lokkes med på en løpetur, kan det hende at en kollega eller nabo vil stille opp.

5. Kjøp deg en treningspartner

Lei en personlig trener som du må betale, uansett om du stiller opp til løpeturen eller ikke. Betal gjerne for flere økter på forskudd. Er du av typen som alltid vil ha full valuta for pengene, kan en betalt treningspartner være snarveien til en bedre form.

6. Lur deg selv

Lov deg selv at du kan snu etter bare ti minutter hvis du fortsatt skulle føle deg trett og uopplagt. Det er lettere å komme av gårde hvis du ikke på forhånd setter deg selv i en enteneller- situasjon der valget står mellom ingen trening og tolv blytunge kilometer. I stedet kan du tenke at litt trening er bedre enn ingen trening. Som regel vil du ha blitt varm og ha lyst til å fortsette når du først har løpt i ti minutter. Og hvis ikke, vel, så er ti minutters trening fortsatt bedre enn ingen trening.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: