2. Sett deg mål

Det er knallhardt å begynne å trene igjen etter en pause. Du yter ikke på langt nær like mye som du er vant til, og treningen er hard og vond. Med små justeringer er det allikevel ikke så vanskelig.

18. mai 2010

Vil du forbedre motivasjonen, bør du sette deg et konkret mål for treningen. Hva vil du oppnå? Og hvordan vil du oppnå det?

Dette er de to viktigste spørsmålene du bør stille deg. Svaret kan du skrive ned på et papir, slik at du med jevne mellomrom kan minne deg selv om hensikten med å sette til side andre aktiviteter for å få tid til å trene.

Jo mer konkret målet ditt er, desto lettere er det å finne motivasjon til å trene mot det. For at målet ikke skal bli for fjernt, er det en meget god idé å sette seg noen delmål. Hvis hovedmålet for eksempel er å gjennomføre en maraton neste vår, er det et motiverende delmål å gjennomføre et løp på ti kilometer i løpet av høsten.

Bygg opp motivasjonen ved å melde deg på både tikilometeren og maratonløpet, slik at du i større grad konkretiserer ambisjonene. Pass også på å belønne deg selv ved å kjøpe det du trenger for å kunne gi treningen hundre prosent. Det kan være en ny og smart pulsklokke, en ny sykkel, nye løpesko eller treningsklær som du har lyst på.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: