3. Prioriter treningen

Det er knallhardt å begynne å trene igjen etter en pause. Det er vanskelig å motivere seg, og det er en overhengende fare for at du gir opp helt å trene. Med små justeringer er det allikevel ikke så vanskelig.

18. mai 2010

Mange treningsforsetter strander på at hverdagen ofte er så hektisk at treningen havner bakerst i køen og dermed renner ut i sanden.

Du må prioritere knallhardt hvis du skal få resultater av treningen. Det krever at du i begynnelsen setter trening over aktiviteter som handleturer, sosialt samvær og familiekos, til treningen har blitt en fast del av hverdagen. Det kan kanskje virke veldig egoistisk å sette til side andre viktige ting for treningens skyld, men det er faktisk nødvendig for å komme skikkelig i gang.

På lengre sikt vil også de du har rundt deg nyte godt av at du får trent, etter hvert som den gode formen gir økt overskudd og glede i hverdagen. Hvis du synes at det er vanskelig å gi en frivillig aktivitet som trening høyeste prioritet i hverdagen, kan du planlegge slik at du trener når ungene allikevel er på fotballtrening. Eller ta med kjæresten på sykkel- eller løpeturen. Ved å gjøre treningen til et felles prosjekt får det et sosialt preg og virker ikke så egoistisk – og så får du gjort det.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: