Mann løfter vekter
© Jakob Helbig

3 tabber du bør unngå på treningssenteret

Hvis du skal holde på motivasjonen, gjelder det å unngå de verste nybegynnerfeilene på treningssenteret. Her styrer vi deg unna tre klassiske tabber.

1. mars 2019 av Jesper U. Larsen

Slik unngår du tabbene

Her får du de tre beste tipsene til hvordan du gjør treningen på treningssenteret mye morsommere og sikrer at du opnår resultatene du drømmer om.

1. Du starter for ekstremt

Nå er det alvor! Du er oppsatt på tanken om en ny, sunnere utgave av deg selv og gir deg i kast med trening seks dager i uka. Det er selvfølgelig bra at du er motivert, men de færreste klarer å gå fra å være sofagris til å bli supermosjonist i en håndvending. 

Begynn heller forsiktig, og fokuser på å få etablert en god treningsrytme som passer inn i hverdagen din – også på lang sikt. Husk på at kroppen må ha tid til å restituere for å bygge seg sterkere og bli klar til neste trening. 

Har du mulighet til å trene tre ganger i uka, er det optimalt, men som nybegynner kan du også få utmerkede resultater hvis du trener skikkelig to ganger i uka.

2. Du tar for lange pauser 

Bruker du pausene mellom styrketreningsøktene til å sjekke Instagram, svare på e-poster eller bare tenke på helt andre ting uten å passe på tiden, risikerer du fort at det går flere minutter, og det er sjelden nødvendig. Hvis du trener passe tungt, er de fleste klare for neste sett etter 60–90 sekunders pause. 

Har du en mistanke om at pausene mellom settene ofte blir unødvendig lange, så ta tiden – og sett mobilen på flymodus, så du kan bruke den som stoppeklokke og musikkspiller, men unngår å bli forstyrret av andre ting under treningen.

3. Du presser deg ikke hardt nok 

Du bør selvfølgelig ikke trene deg helt i senk allerede fra dag én. Det er lurt å starte forsiktig og bruke tid på å bygge opp formen. Når det er sagt, så sørg for å trene skikkelig når du først er på trening. 

Du kommer ikke i form bare av å tusle bort til treningssenteret, skifte til treningsklær og dra halvhjertet i noen håndtak eller tråkke litt på trimsykkelen med oppmerksomheten rettet mot TV-skjermen. 

Resultatene kommer når vi presser oss selv og utfordrer kroppen med noe den ikke er vant til. Har du problemer med å presse deg på egen hånd, kan du vurdere å melde deg på en gruppetime med en motiverende instruktør der dere er flere som opplever de samme «lidelsene». 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: