De beste treningsrådene fra Aktiv Trenings lesere

Sliter du med å komme ut av døra eller vil du bare vite hva som fungerer for andre treningsglade mennesker? Les dette og få 35 nyttige råd fra Aktiv Trenings egne lesere.

30. januar 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

 Vi har samlet de beste treningsrådene fra våre dedikerte lesere av Aktiv Trening, slik at dere kan få nytte av hverandres styrker og erfaringer. 

Så enten du trenger motivasjon for å komme deg av gårde på trening, mangler tips til styrketreningen eller lurer på hvordan du får fart på løpeskoene - så er det råd å få fra andre treningsgale lesere!

1."Sørg for at du har en kort treningsrutine HVER DAG som du kjører gjennom minst en gang, i tillegg til den vanlige treningen. Det kan være 40 knebøy, 20 armhevinger og 20 sit-ups. Du ser ikke noe resultat de første par dagene, men etter 14 dager vil du både se og merke forskjell." -Anders K. 

2. "Det som fungerer best for meg, er å ta på treningsklærne med en gang jeg står opp. Da er det ingen unnskyldning for ikke å komme i gang."-Birgit S.

3. "Uansett hvilken idrett du driver med så er restitusjon viktig. Hvis kroppen ikke får tid og ro til å bygg seg opp igjen, så øker du risikoen for skader og du får ikke de resultatene du ønsker."-Rikke J.

4. "Hvis du har en dørkarm eller noe annet du kan henge i, så avtal med deg selv at hver gang du går gjennom døra, så tar du like så godt fem chin-ups - det gir resultater på lang sikt." -Richard L. 

5. "Treningsfellesskap gir motivasjon, og du kommer lettere av gårde når du har en avtale." -Katja N. 

6. "Tren om morgenen så er du ferdig med den dårlige samvittigheten på vei hjem fra jobb. Husk å gjøre treningsavtaler så du har en "plikt" til å komme deg av gårde - selv om du er trøtt og vekkeklokka ringer altfor tidlig."  -Lone H. 

7. "Innfør en rutine på jobben, der dere for eksempel tar planken før lunsj. Det kan være fem ulike varianter av planken, som hver tar 30 sekunder. Det gir deg sterk kjernemuskulatur og hjelper mot mange ryggproblemer."  -Thomas H. 

8. "Trapper i stedet for heis ..." - Jeanette M. 

9. "Legg fram løpeklærne dagen før og sett løpeskoene foran utgangsdøra. Ikke tro at du må løpe 10 km hver gang, To eller tre km er bedre enn ingenting." -Susanne E. 

10. "Lytt til podkast eller lydbøk mens du løper eller trener. Da vil du alltid glede deg til treningen."-Malene S. 

Vil du vite mer om trening, skader, helse, motivasjon og mye mer, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du all den nyeste kunnskapen om trening og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv.

11. "Finn den treningsformen eller idrettsgrenen du synes er morsomst. Det nytter ikke å velge den som forbrenner mest eller den mest effektive - hvis du ikke synes det er morsomt, så holder ikke motivasjonen i lengden." -Helle O. 

12. "Det kan være tøft hvis du ikke føler at treningen går framover. Når tallene på løpeklokka ikke har forbedret seg, så husk på at når det går framover, så må det også gå bakover eller stå stille i blant." -Vicki R. 

13. "Meld deg på et mosjonsløp slik at du har et mål å trene til. Gjør det gjerne sammen med en partner. Det er hyggelig og det er mindre risiko for at du hopper over en økt."-Christian T.

14. "Finn en idrett du liker, men som også er praktisk i en hektisk hverdag der alt må planlegges. Strukturer treningen så det passer inn i hverdagen og er realistisk å få til. Dermed unngår du at du må droppe en trening fordi det ikke passer inn i hverdagslogistikken." -Line S. 

15. "Jeg unngår å hoppe over treningsøkter ved å få unna dagens trening som det første jeg gjør når jeg står opp. I tillegg setter jeg meg også både mål og delmål med treningen."-Marianna G.

16. "Jeg utfordrer meg selv hele tiden. Enten må løpeturen være lengre eller jeg må løpe raskere. For meg er det den beste motivasjonen. Det gjelder imidlertid å være realistisk og godta at det kommer noen dårlige dager da ingenting lykkes."  - Ulla P. 

17. "Slapp av i hendene og hold dem på høyde med navlen når du løper. Mange fører hendene opp foran brystet som en bokser når de blir slitne, men da spenner du skuldrene og får mindre lungevolum - og da blir det altfor slitsomt å løpe." -Kim A.  

18. "Mitt beste treningsråd er å ha fokus på pusteteknikken, da løper beina helt av seg selv. Og varier løpetreningen slik at du unngår overbelastningsskader." -Dorte J. 

19. "Unngå å gjøre treningen til et prosjekt. Tenk på treningen som en liten ting i hverdagen, på lik linje med innkjøp og klesvask. Mange sliter med å finne tid og ser på turen til klubben eller treningssenteret som en reise til en annen verden. Hvis du klarer å endre måten å tenke på, vil det fort bli en vane." -Philip F. 

20. "Ta utfall et par ganger rundt huset hver dag. Det er god underholdning for naboene, og det gir deg sterk bak og sterke lår." -Susanne M. 

21. "Planlegg treningen dagen før slik at du vet nøyaktig hva som skal skje på treningen. Du gjør aldri mindre enn det som er planlagt, og du kan alltids gjøre mer hvis du får lyst. Det gjør at det er greit å gå på treningen, og det er ingen grunn til unnskyldninger ettersom alt er planlagt." - Henriette K. 

22. "Det er fort gjort å låse seg fast i et mønster som ikke er utviklende, hvis du hele tiden løper den samme ruten i samme tempo - så husk at du varierer begge deler."  - Kristian D. 

23. "Sørg for at du alltid legger første trening til mandag eller tirsdag. Da kommer du godt i gang med uka, og det er lettere å legge inn to ekstra treningsøkter."  -Ann-Kristin S.

24. "Utnytt tiden, det er faktisk mye av den. Du kan gå, løpe eller sykle mens poden fyker rundt på håndballtrening, fotballtrening eller andre fritidsaktiveteter, i stedet for å stå på sidelinjen og glo." -Lise K. 

25. "Start alltid dagen med å drikke en halv liter vann på fastende hjerte. Tren sammen med andre, og avtal noen dager i uka som er deres og som er satt av til trening. Vær gjerne mer enn fem i gruppa, slik at dere ikke trenger å droppe treningen selv om det er en som blir forhindret en dag."  -Susanne H.

26. "Vi har en løpe-challenge på jobben, der vi betaler et lite beløp for å være med. Vi skal løpe minimum 40 km i måneden (maks sju minutter per km), og alle som klarer det er med i loddtrekningen om premiepotten. De fleste klarer å løpe 40 km, og noen løper ekstra og presser hverandre opp til det tredobbelte. Firmaet gir også en flott andrepremie. Det er skikkelig motiverende." -Tina M. 

27. "Ikke prøv å sette rekord hver gang du løper. Det gir deg bare skader." - Thor V. 

28. "Pakk bagen når motivasjonen er størst - selv om du ikke får dratt før litt senere, for da er det gjort. Ta med deg yndlingsproteinbaren eller noe annet i bagen som belønning etter trening." - Annette R. 

29. "Utendørstrening er perfekt for meg. Bruk det som finnes ute, for eksempel trapper, benker og husker." -Lise T. 

30. "Ta på deg treningsklærne med en gang du kommer hjem - og lov deg selv at de ikke skal av før du har trent."  - Lene V. 

31. "Variasjon og vilje er det viktigste for meg. Varier treningen og bytt mellom å løfte tunge vekter, sykle og bruke romaskinen. Sørg også for å gå noen turer i løpet av uka. Variasjonen gjør at du unngår overbelastningsskader og ikke blir lei av treningen." - Lena J. 

32. "Tren hver dag. Det trenger ikke være tidkrevende eller veldig hardt hver gang. Men sett inn en aktivitet på planen hver dag - kort eller lang, hard eller mild."  - Hege H. 

33. "Få deg en hund." -Lill H. 

34. "Utnytt den mosjonen du klarer å få inn i hverdagen. Ta trappene i stedet for heisen, beveg  deg i lunsjpausen og sykle på jobb eller sett bilen litt lenger unna. " -Beate L. 

35. Varier treningen, bytt for eksempel øvelser, antall repetisjoner, vekten eller lengden på pausene. Du får ikke resultater hvis du bare gjør det samme som du alltid har gjort. Hvis du vil endre noe ved kroppen din eller styrketreningen, så gjør noe du ikke pleier å gjøre." - Jesper L. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: