Mann som løper i mørket

Hodelykta bør være relativt kraftig, sitte godt og være lett. Sats på 300 lumen (den enheten lysstyrke måles i), og styr unna de kraftigste lyktene. De er dyre, tunge og unødig sterke. 

© iStock

Derfor bør du løpe i mørket

Løping er en prestasjonsidrett, men noen ganger må du bare glemme ambisjonene og fokusere på å ha det moro. Løping i mørket kan være en god avveksling til den daglige treningen og gi det et ekstra adrenalinkick på turen.

27. august 2018 av Lasse Lyhne

Løping i mørket

Intensitet: 2/10 

Omgivelsene endrer karakter så snart mørket senker seg. Det gjelder ikke minst på en løpetur – og spesielt hvis du løper i skogen eller på stier i parken, der bare månen eller hodelykta lyser opp. Alt oppleves mer intenst. Perspektivet snevres inn og sansene skjerpes når sikten er begrenset. Lyder og lukter framstår mye sterkere, og den velkjente grusstien blir plutselig ny og spennende. 

Her er fem tips til den første nattlige løpeturen:

  1. Løp en kortere tur. Det krever konsentrasjon å løpe i mørket, så kort er godt.
  2. Husk å lade mobilen, og si fra til familien hvor du har tenkt å løpe. 
  3. Løp på stier du kjenner, og unngå helst veldig tekniske løyper. Grusstier er fine til nattløp. 
  4. Slå av lyset. På en stjerneklar natt i en åpen skog kan du se mer med lykta slukket. La øynene venne seg til mørket (det tar noen minutter), og vurder om det er nok. 
  5. Løp med andre. Det er tryggere og morsommere å løpe sammen med andre, og det gjelder spesielt når det er mørkt.

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: