Gruppe som løper

Løping er supert for å bygge nettverk. Praten går lett selv om man ikke kjenner hverandre så godt. 

© iStock

Derfor bør du løpe med andre

Løping er en "performancesport", men det trenger ikke alltid handle om raskere eller lengre. Noen ganger kan du bare glemme ambisjonene og fokusere på å ha det gøy. Les hvordan du kan gjøre løpeturen morsommere ved å ha en eller flere treningsmakkere.

20. august 2018 av Lasse Lyhne

Løp med andre

Intensitet: 3/10

De fleste av oss løper alene, og noe av det fine ved løping er da også at du kan gjøre det akkurat når det passer deg. Men det er også litt mer givende å løpe sammen med andre, så det skal du gjøre i dag. Du kan enten trene med kjæresten, en venn/venninne eller i en større gruppe.

Det har etter hvert kommet mange store og små uformelle løpegrupper man kan bli med i. Du finner dem ofte på Facebook, eller du kan sjekke med den lokale idrettsforeningen. De har som regel ikke noe imot at du får være med og løpe noen ganger.

Hvorfor: Mest av alt fordi det er morsommere å ha noen å dele løpeopplevelsen med, men også fordi det er enklere å komme seg ut av komfortsonen i andres selskap. Du er rett og slett mer tilbøyelig til å løpe lenger, fortere og hardere sammen med andre, og du får nye treningsmuligheter. 

3 løpeøkter dere kan gjøre sammen:

1. Sirkel

Slik gjør dere: Finn en rundløype på 400–500 meter i flatt terreng. Still dere med ryggen mot hverandre, og begynn å løpe samtidig i hver deres retning. Når dere møtes et sted ute i løypa, snur begge og løper samme vei tilbake til start. Førstemann i mål har vunnet. Ta en kort pause, og gjenta øvelsen åtte–ti ganger. Den egner seg fint til intervaller, og begge får utbytte av treningen. Konkurranseelementet sørger for at intensiteten er på topp.

TIPS: Fin som introduksjon til tempoløping. Bruk en idrettsbane hvis dere har mulighet til det.

2. Jaktstart 

Slik gjør dere: En rundløype er fin til denne øvelsen. Den kan være alt fra 400 meter til et par kilometer. Dere løper samme distanse, men med forskjellig starttidspunkt, og konkurrerer om å komme først i mål. Tilpass starttidspunktet til ulikheten i nivå. Den tregeste av dere starter for eksempel 20 sekunder før den raskeste. Øvelsen passer til både korte og lange intervaller.

TIPS: Øvelsen gir begge utbytte, uansett nivå. Konkurranseelementet sørger for at intensiteten er på topp, og øvelsen egner seg fint til intervalltrening.

3. Parduatlon 

Slik gjør dere: Her trenger dere en sykkel (velg en som passer noenlunde til begge). Finn en rundløype på cirka 1 kilometer uten lyskryss underveis. Den ene begynner å løpe, mens den andre begynner å sykle. Når syklisten innhenter løperen med en runde, fortsetter han cirka 50 meter, setter fra seg sykkelen og fortsetter med løping. Løperen hopper på setet, sykler forbi den andre med en runde og skifter igjen fra sykling til løping. Kjør 4–6 runder på denne måten. Den sterkeste av dere kommer til å løpe klart mest. 

TIPS: Fin avveksling til klassisk løpetrening.

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: