Menn på friidrettsbanene

Ekte baneløpere løper i piggsko, men du kan også bruke vanlige løpesko. Har du et par ekstra lette sko, er de et godt valg på friidrettsbanen.

© Getty Images

Derfor bør du løpe på friidrettsbanen

Løping trenger ikke alltid handle om raskere eller lengre. Noen ganger skal du bare glemme ambisjonene og fokusere på å ha det moro. Snu opp ned på de daglige løpevanene og bli med på friidrettsbanen, det kan gi ny dimensjon til treningen.

8. august 2018 av Lasse Lyhne

Løping på friidrettsbanen

Intensitet: 8/10 

Friidrettsbanen regnes gjerne som en arena for eliten. Dit går de mest eksplosive sprinterne og de seigeste utholdenhetsutøverne. Men selv om du ikke befinner deg i noen av de to kategoriene, kan det være moro å prøve seg på det røde gummidekket. Det finnes friidrettsbaner rundt omkring i hele landet. 

De fleste eies av kommunen og er tilgjengelige for alle, så sjekk hvilke muligheter du har der du bor. Banen er 400 meter hele veien rundt. Den består som regel av seks eller åtte løpebaner, og for hver bane utover blir distansen cirka sju meter lengre. Banen har form som en ellipse, og hver langside og hver sving er på 100 meter. Sammen gir det mange spennende treningsmuligheter.

Hvorfor: Det flate, plane underlaget og den nøyaktig oppmålte strekningen gir mulighet for å løpe kortere distanser enn man er vant til. Du har hele tiden oversikt over hvor langt du har kommet og hvor mye som er igjen. Det gir overskudd, og mange opplever at de løper mye fortere enn de pleier når de kommer inn på banen

2 morsomme baneøkter

  1. Spurt og jogg
    En artig form for fartslek der du løper fort på langsidene og jogger rolig i svingene. Løp 6–12 runder på denne måten. 

  2. Trapp ned mila
    Et såkalt trappe- intervall der hvert intervall blir kortere og kortere. Begynn med å løpe fire runder (1600 m eller cirka 1 mile), ta fire min. pause, løp tre runder etterfulgt av tre min. pause, to runder med to min. pause, og avslutt med en runde i full far

Lov og ikke lov på banen: 

  • Løp mot klokka. 
  • Ta musikken ut av ørene. 
  • Jogg i ytterbanene. De innerste er til rask løping. 
  • Trekk ut til siden når du stopper, og orienter deg bakover.

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: