Mann som løper
© iStock

Derfor bør du løpe raskt

Løping er en prestasjonsidrett, men noen ganger må du glemme ambisjonene og fokusere på å ha det gøy. Sett opp tempoet med hurtigløp på den neste turen din. Det er nyttig både for helsa og prestasjonen.

31. august 2018 av Lasse Lyhne

Løp raskt

Intensitet: 9/10

Mange mosjonsløpere løper alle turer i omtrent samme tempo hver gang. Det skal du gjøre annerledes nå. Finn ei kjent rundløype på 2–3 kilometer uten lyskryss og mye trafikk. Varm opp med lett jogging i 10–15 minutter. Deretter stiller du deg på en imaginær startstrek og gjør deg klar. 

Ta av deg overtrekkstøyet. Skift til lette sko (hvis du har det), fokuser innover, pust dypt inn og sett i gang. Løp så fort du kan, og press deg skikkelig, spesielt de siste 500–600 meterne. Ta tiden på turen, slik at du har noe å sammenligne med neste gang (du kan med fordel ta denne økten en gang i uka). 

Hvorfor: Det er gøy å løpe fort og moro å konkurrere mot seg selv. I tillegg får du enorme fysiologiske gevinster. Hjertet blir sterkere, blodvolumet øker, og så videre. Alt dette er bra for både helsa og prestasjonsevnen

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: