Kvinne løper i terrenget

Husk å lade opp mobilen før du skal ut i ukjent terreng, og si fra til familie eller venner hvor du har tenkt deg. Ta gjerne med deg en gelé, slik at du kan få litt energi hvis du går tom. 

© iStock

Derfor bør du prøve terrengløping

Løping er en "performance-idrett", men noen ganger bør du bare glemme ambisjonene og fokusere på å ha det gøy. Piff opp rutinene med terrengløp, og få pulsen helt til topps.

14. august 2018 av Lasse Lyhne

Løp i terrenget

Intensitet: 7/8

Gateløping og terrengløping har mye til felles, men er likevel svært forskjellig. Du setter det ene beinet foran det andre, men der løping i gater og på landevei kan være ganske ensformig, er terrengløping på smale, ulendte stier i skogen intenst på en helt annen måte. Det krever konsentrasjon å orientere seg og plassere føttene riktig, og du opplever en helt annen flyt enn på asfalten. 

Kom deg ut i skogen, og løp på små stier. Unngå de brede grusveiene, og finn skogsveier, fotturstier og dyretråkk, og gjerne kronglete ruter med svinger, små bakker, røtter og andre hindre. Følg eventuelt merkede stier (DNT, Skiforeningen eller lignende), slik at du ikke går deg vill. 20–30 minutter terrengløping er som regel nok, ettersom det er hardt på en annen måte.

Hvorfor: Det er gøy, du tømmer hodet og får ny energi. Dessuten er det super trening der du får puls, bygger opp rå styrke og trener alle de stabiliserende musklene i ankler, knær og hofter. Det forebygger skader

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: