Mann er personlig trener for en kvinne


© iStock

Derfor er det smart å ha en personlig trener

Etterspørselen etter personlig trening har økt markant de siste årene - og med god grunn. Det er nemlig mange fordeler ved å leie en personlig trener som kan svinge pisken litt hardere enn du klarer selv.

23. januar 2019 av Aktiv Trening

Personlig trening er for alle

Før var det stort sett bare toppidrettsutøvere og Hollywood-stjerner som hadde personlig trener. Men de siste årene har det blitt mer og mer vanlig for mosjonister ved norske treningssentre å bla opp for å ha en proff person som veileder og motiverer under treningen. Og det gir effekt. 

En trener får oss automatisk til å gi litt ekstra, viser en studie hvor 21 testpersoner gjennomførte tre treningsøkter, enten med eller uten personlig trener. Her viste det seg at når det var en personlig trener til stede, valgte testpersonene selv å legge på opp til 26 prosent mer belastning under øvelsene enn når de trente alene. 

>> Få masse treningstips, motivasjon, konkurranser, oppskrifter og forslag til øvelser rett i innboksen. Klikk her for å få vårt populære nyhetsbrev. <<

Tre gode råd før du velger din personlige trener

  • Finn ut hva du konkret vil oppnå med en personlig trener, og gå for en trener som er spesialist på nettopp det feltet.
  • Les trenerens profil for eksempel på senteret, hjemmeside, blogg eller sosiale medier. Her kan du kanskje også finne referanser fra trenerens tidligere kunder.
  • Ta en prat med treneren før du bestemmer deg. I tillegg til å få svar på treningsmessige spørsmål er det viktig å finne ut om kjemien dere imellom er bra. Dere kommer til å bruke mye tid sammen. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: