Balanse
Balanse

 I en hektisk hverdag kan det være vanskelig å finne tid til treningen uten å få dårlig samvittighet over alle de praktiske oppgavene som burde løses. 

© iStockphoto

Fire tips: Slik unngår du treningsstress

Bli kvitt dårlig samvittighet over alle de praktiske oppgavene du føler du burde brukt tid på i stedet for å trene. Her er fire enkle justeringer.

13. februar 2019 av Hans Westhausen Gottlieb

Plenen skal klippes, oppvasken er ikke tatt og så er det loftet du gjerne skulle har ryddet på. De fleste av oss kjenner følelsen av å ta på seg treningstøyet og kjenne et snev av dårlig samvittighet over alt det andre vi føler vi burde brukt vår sparsomme tid på. 

Her er fire konkrete tips for å unngå treningsstress: 

1) Gjør klare avtaler

Hvis resten av familen vet og er inneforstått med når og hvor lenge du trener, så reduserer deg konfliktpotensiale. Faste treningstidspunkter gjelder imidlertid også deg selv. Hvis onsdag ettermiddag er satt av til trening, så slipper du å forhandle med deg selv om det er mulig å presse inn en treningsøkt eller ei. 

2) Sett av en økt til praktiske treningsting

Et godt råd er å sette av en treningsøkt cirka hver tredje eller fjerde uke til praktiske ting som omhandler treningen. Da kan du kjøpe nye slanger til racere, sjekke om det er løp du skal melde deg på eller rydde i treningstøyet. 

3) Tren smartere 

Hvis du løper eller sykler, kan du spare mye tid og forhandling på å kombinere trening og transport, og rett og slett blir pendlersyklist  eller -løper. Alternativt kan du trene om morgenen før resten av familien våkner, genialt i en hektisk hverdag. 

4) Dropp treningen 

Har du den ene, irriterende oppgaven som har plaget deg lenge, så dropp treningen helt i et par dager eller kanskje en uke, og få malt kjelleren eller fiks skapene og bordplata på kjøkkenet en gang for alle. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: