© Colourbox

Hvordan motiverer jeg meg til å fortsette å trene?

Jeg har ofte prøvd å begynne å løpe eller trene på senter. Men jeg gir alltid opp etter en kort stund. Hva kan jeg gjøre?

På Aktiv Trening har vi alltid hevdet at trening skal være morsomt. Det betyr ikke at du hele tiden skal løpe rundt med et salig flir rundt munnen, men at treningen først og fremst skal være lystbetont. Vi har ingen tro på at man klarer å holde det gående hvis treningen bare er noe man driver med av plikt og fordi det er så sunt.

Eller sagt på en annen måte: Hva får deg til å trene? Er det frykten for en skummel livsstilssykdom, eller er det en sitrende følelse av at du gleder deg til løpeturen, styrketreningen, squashkampen, fotballkampen eller intervalltreningen? Har du problemer med å motivere deg til å løpe, kanskje du kan finne en annen treningsform som passer deg bedre, eller ganske enkelt finne litt mer inspirerende omgivelser å løpe i.

Selvfølgelig kommer det dager der motivasjonen svikter uansett, men det er mye lettere å oppnå en god kontinuitet hvis treningen er noe du gleder deg til.

Seks metoder for å holde på motivasjonen

  1. Finn den treningsformen som passer deg best

  2. Meld deg på et løp

  3. Få en treningspartner

  4. Meld deg inn i en klubb

  5. Husk den gode følelsen av å ha trent

  6. Skjem deg bort med treningsklær og -utstyr som du har lyst på

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: