© Colourbox

Hvordan overvinne dørstokkmila?

Jeg synes av og til at det kan være vanskelig å komme seg ut å løpe. Har dere noen forslag til hvordan jeg kan overtale meg selv?

Du vet godt at det er den ukentlige løpedagen, men klarer ikke å komme deg ut døren. Dette problemet sliter alle løpere med fra tid til annen. Så hva gjør du? Noen ganger mangler motivasjonen helt, og det virker fullstendig uoverkommelig å løpe de seks kilometerne som står på treningsprogrammet.

Løsningen kan være å ha en nødrute, for eksempel 500 meter rundt kvartalet eller ned til enden av veien og tilbake. Hvis du sier til deg selv at du bare skal ta én runde av nødruten, føles det straks mer overkommelig.

Selv om du egentlig skulle ha løpt en del lenger, vil det føles som en seier at du i det hele tatt kom deg ut. Og er du først ute av døren, kan motivasjonen melde seg likevel, og den ene runden rundt kvartalet blir fort til to eller tre.

Et annet triks kan være å ta på seg treningsklærne selv om du ikke har tenkt å løpe. Da har du tatt det første skrittet, og det blir lettere å ta en liten tur.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: