Lesernes beste tips: Bli løper for alltid

Vi ba leserne om å komme med tips om hvordan man holder faste ved løpegleden, forbedrer treningen og unngår skader. Her er ni gode lesertips.

14. juli 2014 av Peter Bollerup Andersen

I forbindelse med en stor artikkel, som står på trykk i bladet denne måneden, om å bevare gleden ved å løpe, har vi bedt leserne om å dele med seg av sine beste treningstips.

For hvilke treningstips følger dere egentlig? Hvordan bevarer dere motivasjonen, og ikke minst; hva gjør dere for å unngå skader?

Her er ni gode lesertips:

Treningstips:

  • "Variasjon er nøkkelen til god form. Jeg løper alt fra intervaller i konkurransetempo til bakkespurt, trener i et bestemt tempo, løper på intuisjon og har også en ukentlig langtur i meget rolig tempo."

  • "Jeg har stor glede av å løpe forskjellige ruter og hele tiden bygge på med nye sløyfer – alt etter dagsformen. På den måten blir løpeturene varierte og spennende."

  • "Intervalltreningen 10-20-30 ga meg ny gnist og fremgang da jeg følte at formen stagnerte. Jogg i 30 sekunder, løp 20 sekunder i moderat tempo og spurt de siste 10 sekundene."

Bevar motivasjonen:

  • "Jeg setter alltid et mål seks uker frem i tid. Det kan være å gå ned en kilo eller klare en viss tid på 10 km. Hvis jeg lykkes, unner jeg meg en belønning, gjerne en helgetur eller et restaurantbesøk."

  • "Jeg tenker alltid på hvilket forbilde jeg er for barna mine. Er jeg faren som alltid ligger på sofaen? Eller er jeg en aktiv far som inspirerer ungene? Jeg foretrekker helt klart det siste."

  • "Jeg ser gjerne motivasjonsvideoer på youtube. Det gir et kraftig løft og mer lyst til å trene. Godt tips: Ikke se slike videoer like før sengetid. Du risikerer å stå opp for å gå ut og løpe."

Unngå skader:

  • "Jeg har alltid tre forskjellige par løpesko å velge mellom. Det gir god variasjon og aktiverer flere muskler i føttene."

  • "Jeg supplerer løpetreningen med to TRX-økter (treningsremmer) per uke. Det gir god og allsidig trening som jeg kan gjøre hjemme. Det styrker kjernemuskulatur og bevegelighet i tillegg til sener og muskler."

  • "Hvis jeg har vondt etter løpeturen, bruker jeg gjerne en skumrulle som hjelper til med å løse opp musklene. Eller jeg tar en svømmetur – det er førsteklasses restitusjonstrening."

Logg inn her og les hele artikkelen om hvordan du blir en løper nå – og forsetter livet ut.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: