Mann bestiger Mount Washington på sykkel

VIDEO: Tim Johnson er den første noensinne som har syklet opp det legendariske og meget ugjestmilde fjellet Mount Washington om vinteren. Se den sprø videoen her!

17. oktober 2016

Normalt er veien opp til Mount Washington i staten New Hampshire nordøst i USA stengt i vinterhalvåret. med 1917 meter er Mount Washington det høyeste fjellet i det nordøstlige USA.

Isen ligger tykk på veien, og vindforholdene er så ekstreme på fjelltoppen at det er for farlig å oppholde seg der. Men Tim Johnson fikk sist vinter – som den første noensinne – spesialtillatelse til å prøve seg opp de 1400 høydemeterne på fatbiken sin.

Selv om Tim Johnson kjørte på fatbike, som er kjent for veigrepet, var han nødt til slippe ut litt luft av dekkene underveis for å få et bedre grep på den isete veien.

På vei oppover fjellsiden fikk Tim Johnson selskap av en ”følgebil” i form av en tråkkemaskin med belter, og til tross for flere fall underveis på det glatte underlaget klarte han turen på 1 time og 45 minutter.

Veien opp er cirka 12 km lang og har en helning på 11,6 prosent i gjennomsnitt. Hver sommer danner den rammen rundt både et mosjonsløp og et sykkelritt.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: