Prioriter styrketreningen
Prioriter styrketreningen

Barn er ingen unnskyldning for å droppe styrketreningen. 

© iStockphoto

Motivasjon: Fem tips for å prioritere treningen

Står unnskyldningene for å droppe styrketreningen i kø? Ta til deg disse lett tilgjengelige løsningene på flere av de klassiske bremseklossene.

14. juli 2019 av Hans Westhausen Gottlieb

1. Jeg har ikke tid

Det er enkelt å droppe treningen helt og innbille seg at det er like greit så lenge du ikke har minst en time til rådighet. Det stemmer ikke. På under 30 minutter rekker du tre sett av de store øvelsene - squat, pullups, benkpress og markløft. Da har du faktisk vært gjennom alle de store muskelgruppene. 

2. Jeg er alltid sliten

Gjør en avtale med deg selv om at du prioriterer å hvile ut de neste sju dagene, og etter det kan du starte treningen. Dropp den ekstra episoden av TV-serien om kvelden, og sett på en alram som forteller deg når det er på tide å legge seg. 

3. Jeg mangler utstyr

Selv om du ikke har et treningssenter til rådighet, kan du likevel gi kroppen en komplett styrketrening. Prøv disse crossfitøvelsene som du kan gjøre hjemme på stuegulvet. 

4. Familielivet stjeler all fritid

Samkjør fritiden med partneren, slik at dere begge har like mye tid til rådighet og du slipper å ha dårlig samvittighet for at du trener. Tren eventuelt sammen med barna, som garantert vil elske å være levende vektstenger eller gjøre burpees med deg. 

5. Jeg er skadet

Det er stort sett alltid noe du kan gjøre uansett. Hvis en skadet skulder gjør at du ikke kan løfte tunge vekter, så finn fram løpeskoene og driv balansetrening på vippebrett eller test plyometrisk trening. 

Vil du vite mer om trening, skader, helse, motivasjon og mye mer, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du den nyeste kunnskapen om trening og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv. 


Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: