© Colourbox

Oppdag gleden ved å trene

Hjernen er programmert til å spare på kreftene. Vil du ha den med på tanken om å være fysisk aktiv, må du endre ditt eget syn på trening. Her får du syv mentale råd som hjelper deg å endre tankegangen.

31. august 2011
  1. Kjenn dine vaner: Hvis du vil endre dårlige vaner til gode vaner, er det viktig at du er ærlig og gjør deg kjent med de dårlige vanene. Skriv dem eventuelt ned, og velg én av gangen som du vil kvitte deg med.

  2. Godt humør: Få inn ting i livet som setter deg i godt humør. Øv deg på å tenke positivt i stedet for negativt. Spør deg selv om hva som er morsomt, og hva du virkelig nyter? Tenk på den gangen du var liten gutt. Hva slags aktiviteter var morsomme da du var yngre, og hvorfor var det morsomt?

  3. Jeg er aktiv: Tenk på deg selv som løper, svømmer, sykkelrytter, roer og så videre, også når du ikke trener.

  4. Lur deg selv: Si til deg selv at i dag skal du bare ut på en rolig tur. Du kan alltid øke intensiteten senere.

  5. Vær standhaftig: Særlig i begynnelsen vil hjernen gjerne tilbake til gamle og kjente vaner. Men husk at den nye livsstilen også kan bli en vane som hjernen din ikke vil være foruten.

  6. Unngå smerte og tvang: Det er veldig vanskelig å lure seg selv. Du kan ikke tvinge deg til å elske å løpe, så unngå tvang. Når noe gjør vondt, er det faktisk kroppen din som sender en advarsel til hjernen, og den skal du lytte til.

  7. Aksepter at du har grenser: For å oppnå fremgang er det viktig å være realistisk og akseptere dine egne begrensninger. Du skal ikke vinne Tour de France. Bare det at du trener er en suksess.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: