Så lite må du gå for å gå ned i vekt

Er du typen som hater løpeturer og treningssentre? Da er dette noe for deg.

20. juni 2019 av Anja Bruneskjold / I FORM

Kostholdet spiller selvsagt en viktig rolle når du vil ned i vekt. Det nytter nemlig ikke at du bruker et hav av tid på å trene, så lenge du inntar flere kalorier enn du forbrenner.

Hvis du har kontroll på kostholdet men fortsatt mangler det aller siste for å bli kvitt de overflødige kiloene, så trenger du ikke nødvendigvis å hoppe i joggeskoene. (selv om vi selvfølgelig ALLTID anbefaler en løpetur slik at du får opp pulsen!)

Studier viser at kvinner som power-walker tre ganger i uka i 30 minutter om gangen, og i tillegg har to restituerings-gåturer samme uka, har seks ganger mer suksess med å miste magefettet enn de som bare slentrer av gårde fem ganger i uka. Du bør altså sette opp tempoet på tre av dine gåturer.

Så raskt bør du gå Med mindre du måler farten din nøyaktig, er denne huskeregelen fin: På en skala fra 1-10 (hvor 10 er det høyeste) skal innsats og fart ligge rundt 8. Du bør altså gå ganske raskt - men uten å løpe. Hvis du kan føre en samtale på mer enn tre-fire ord av gangen, går du ikke raskt nok.

HUSK! Det er viktig å fokusere på pusten, slik at du klarer å holde tempoet i 30 minutter. Sørg også for å bevege armene mens du går - armene kan utgjøre opptil 20 prosent av treningen din.

Hvis du klarer å holde tempoet og samtidig aktiverer armene mens du går, kan du forbrenne nesten 300 kalorier på 30 minutter.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: